latinica  ћирилица
25/07/2016 |  19:12 ⇒ 19:14 | Autor: SRNA

Radončić može na godišnji odmor van BiH

Sud BiH odobrio je predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog ometanja rada pravosuđa, da može da napusti BiH zbog korištenje godišnjeg odmora, potvrdio je član tima Radončićeve odbrane advokat Muhidin Kapo.
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba) -
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba)

On je izjavio za "Kliks" da je Radončić dobio odobrenje da otputuje u Hrvatsku i da to pravo može koristiti do 15. avgusta.

Radončićevi advokati su na posljednjem ročištu zatražili odobrenje Suda BiH za Radončićevo putovanje u Crnu Goru gdje ima namjeru provesti godišnji odmor.

Radončiću se, zajedno sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem, sudi zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

I Dautbašić i Šahmanova, koji su optuženi u ovom predmetu, dobili su pravo da godišnji odmor u prvoj polovini avgusta iskoriste u Hrvatskoj, ali i da otputuju u Crnu Goru, gdje žive roditelji Šahmanove.

Mirna Delalić, advokat koja zastupa Šahmanovu, potvrdila je da je Sud BiH u potpunosti uvažio zahtjev odbrane jer nema bojazni od bjekstva ili uticaja na svjedoke.

Zbog godišnjih odmora, nastavak suđenja je zakazan za 17. avgust kada će svjedočiti Almir Bašić koji je u to vrijeme bio načelnik Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH.