latinica  ћирилица
25/07/2016 |  21:19 | Autor: RTS

Božović: Niko poslije meča sa Ludogorecom neće završiti sa životom

Miodrag Božović još jednom istakao da niko u Crvenoj zvezdi nije obećao Ligu šampiona, pa zbog toga ni duel sa Ludogorecom ne nosi "biti ili ne biti" značaj. Ibanjes: Učinićemo sve da vratimo Zvezdu tamo gdje dugo nije bila.
Miodrag Božović - Foto: RTRS
Miodrag BožovićFoto: RTRS

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadatak njegovih fudbalera pobeda protiv Ludogoreca i da će prvi susret biti važniji od revanša u Beogradu, jer će "mnogo toga odrediti".

"Ova utakmica je možda važnija od one što će se igrati u Beogradu. Ako ostvarimo dobar rezultat, to bi riješilo mnoge stvari. Igraćemo onako kako znamo i umijemo. Teško da ćemo da se branimo. Igramo fudbal, na našim utakmicama uvijek ima golova, koje očekujem i sutra", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Razgradu.

Zvezda će gostovati Ludogorecu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prema Božovićevim riječima, treba uraditi sve što je u mogućnostima igrača Zvezde da se napravi dobar rezultat, ali da neće biti "smak svijeta" ako se to ne desi.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Igrači nemaju nikakav pritisak jer niko nije rekao da ćemo da se plasiramo u Ligu šampiona. Ovo uopšte nije utakmica biti ili ne biti. Niko neće poslije ove utakmice da završi sa životom", kazao je Božović.

Kako je rekao, eventualnim trijumfom u dvomeču sa Ludogorecom se njegovoj ekipi ukazala šansa da igra bar Ligu Evrope.

"Nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali ko nas pita", dodao je.

On je istakao da glasine oko eventualne kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog navijačke koreografije na utakmici sa Valetom uopšte ne remete ekipu.

"To me uopšte ne remeti, a nisam primjetio da remeti igrače. Nadam se da se to neće desiti. Bilo bi mnogo srećnih i zadovoljnih, ali se nadam da toga neće biti", rekao je Božović.

Trener crveno-belih je zahvalio treneru Ludogoreca Georgiju Dermendžijevu, koji je pohvalno govorio o Zvezdi kao klubu.

"Imamo veliki klub, ali treba da bude i velika ekipa. Da bi se stvorila velika ekipa treba da prođe mnogo vremena. Potrebno je vrijeme da se napravi sastav koji može uspješno da igra u Evropi i bude tim za respekt", rekao je Božović.

Utakmica Crvena zvezda – Ludogorec će se igrati u utorak od 20.00 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Ludogorec arena u Razgradu.

Ibanjez: Daćemo sve od sebe

Fudbaler Crvene zvezde, Argentinac Luis Ibanjes, rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat protiv Ludogoreca, iako očekuje tešku utakmicu na gostovanju u Bugarskoj.

"Očekujemo da bude najbolje moguće za nas, ali je sigurno da će biti teško. Ovo će nam biti jako važna utakmica jer možemo Zvezdu da vratimo na mjesto gdje dugo godina nije bila. Uradićemo sve što budemo mogli da zabilježimo dobar rezultat", rekao je Ibanjes.

Zvezda će sutra gostovati Ludogoreca u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ništa se neće reijšiti, možemo ovdje da dobijemo ili izgubimo, tu je i revanš u Beogradu", dodao je Ibanjes.

Lijevi bek je kazao da je Ludogorec dobra i uigrana ekipa, koju poznaje još iz perioda kada je nastupao za Dinamo Zagreb.

"Ludogorec je jako dobra ekipa koja dugo igra zajedno i što već dugo godina pokazuje u Evropi. Igrao sam prije četiri godine protiv njih i pola ekipe je isto kao tada. Biće nam teško i u Razgradu i u Beogradu", kazao je Ibanjes.

On je dodao da je napad najopasniji dio ekipe Ludogoreca, za koju je naveo da je dobar tim sa mnogo kvalitetnih individualaca.