latinica  ћирилица
26/07/2016 |  12:01 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

U Novom Gradu počeo drugi košarkaški kamp

U Novom Gradu danas je počeo petodnevni košarkaški kamp koji je okupio djecu iz više gradova iz Republike Srpske i Federacije BiH, a sa kojima će raditi treneri iz Srbije.
Novi Grad: Košarkaški kamp - Foto: SRNA
Novi Grad: Košarkaški kampFoto: SRNA

Trener Košarkaškog kluba "Sloboda 73" Dejan Kukavica rekao je da je košarkaški kamp okupio učesnike iz Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe.

"Cilj je da kamp postane tradicija, želimo da se u Novom Gradu i drugim gradovima igra košarka i da naša opština postane centar košarke za ovu regiju", rekao je Kukavica koji je i predsjednik Udruženja građana "Život i zdravlje".

Prema njegovim riječima, ove godine akcenat u radu biće stavljen na individualnu tehniku i taktiku šutiranja i driblanja.

Trener Dragan Višnjevac rekao je da kvalitet besplatnih kampova, kao što je ovaj u Novom Gradu, nije ništa manji od onih koji se naplaćuju, te da će djeca tu naučiti osnove.

"Došli smo da besplatno pomognemo djeci u Republici Srpskoj i svi treneri hoće da pomognu. Djeca su voljna da rade. Male sredine su uvijek davale velike igrače, zato smatram da, osim kampa, klubovi treba da imaju dobre uslove za rad tokom cijele godine", kaže Višnjevac.

Treninzi sa djecom biće održavani svaki dan dva puta dnevno. Kamp se završava u subotu, 30. jula.