latinica  ћирилица
26/07/2016 |  13:27 ⇒ 13:37 | Autor: SRNA

Zamjenica gradonačelnika Banjaluke primila karatiste "Energije"

Karatisti banjalučkog kluba "Energija", koji su na Svjetskom kupu za mlade u Umagu osvojili pet medalja, danas su bili na prijemu kod zamjenika gradonačelnika Banjaluke Јasne Brkić.
Karatisti banjalučkog kluba "Energija" na prijemu kod zamjenika gradonačelnika -
Karatisti banjalučkog kluba "Energija" na prijemu kod zamjenika gradonačelnika

Brkićeva je istakla da su po dvije zlatne i srebrne, te jedna bronzana medalja, sjajni rezultati mladih sportista, a da je klub "Energija" dobar primjer kako treba raditi sa mladima.

"Ova djeca su na takmičenju u Umagu u konkurenciji više od 1.260 takmičara iz 56 zemalja zaista ostvarila značajne rezultate", rekla je Brkićeva nakon prijema.

Zlato na Svjetskom kupu za mlade, koji je održan od 26. juna do 3. jula u Umagu, osvojili su Mihajlo Stanić i Pavle Dujaković, srebrne medalje osvojili su Sergej Vučić i Nikolina Čučak, dok je bronzana bila Anja Lolić.

Predsjednik Karate kluba "Energija" Branko Derajić rekao je da je takmičenje u Umagu kruna rada ovog kluba, jer su medalje osvojene na Svjetskom kupu od posebnog značaja za mlade generacije.

"Prošle godine naš takmičar Pavle Dujaković donio je zlato. Ove godine smo otišli sa osam takmičara, skromno i oprezno, ali smo poslije prvog dana shvatili da pripadamo svjetskoj klasi dječijeg karatea", rekao je Derajić, koji je i glavni trener.

On je naveo da su članovi ovog kluba, za deset godina njegovog postojanja, donijeli više od 25 balkanskih medalja.

Derajić se nada da će djeca, koja su potvrdila kvalitet i znanje, ostati u karate sportu i da će jednog dana postići seniorske evropske, svjetske, pa i olimpijske rezultate.