latinica  ћирилица
26/07/2016 |  14:55 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

K. Dubica: "Јežev GBT kamp 2016" okupio 124 rukometašice iz pet zemalja

Na drugom Međunarodnom ženskom rukometnom kampu "Јežev GBT kamp 2016" u Kozarskoj Dubici učestvuju 124 rukometašice iz pet zemalja i 18 gradova.
Kozarska dubica - kamp "Јežev GBT kamp 2016" - Foto: SRNA
Kozarska dubica - kamp "Јežev GBT kamp 2016"Foto: SRNA

Kamp je okupio učesnice iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Organizator je Ženski rukometni klub "Dubica".

Predsjednik kluba Јovica Šuman nada se da će, uz stručno osposobljene trenere i proslavljene reprezentativce, mlade rukometašice steći nova znanja, te da će neke od njih postati profesionalne sportistkinje.

On je naveo da je ovogodišnji kamp okupio više učesnika nego lani.

Proslavljeni golman bivše Јugoslavije Nenad Puljezević, koji živi i radi u Beogradu, rekao je da će znanja prenositi mladim rukometašicama.

"Tokom sedam dana, koliko će trajati kamp, treniraće se dva ili tri puta dnevno, s tim da će, osim treninga, imati i druge sadržaje, razna takmičenja, zabavne i disko večeri, te kupanje u bazenu", najavio je trener prvog tima Ženskog rukometnog kluba "Dubica" Vladimir Suvajac.

Kamp je otvoren juče i traje do 31. jula. Organizatori su najavili da će prigodnim poklonima biti nagrađeni najuspješniji kamper, te najbolje i najvrednije rukometašice.