latinica  ћирилица
15/08/2016 |  13:44 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

"Trojka iz bloka" večeras u Kozarskoj Dubici (VIDEO)

Sportsko humanitarni projekta „Trojka iz bloka“ u svojoj 5. sezoni stiže u Kozarsku Dubicu. Večeras sa početkom u 19 časova na košarkaškom terenu Sportskog rekreativnog centra „Kozarska Dubica“, mještani će imati priliku šutirati trojke za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva sa četvoro i više djece.
Kozarska Dubica - "Trojka iz bloka" - Foto: RTRS
Kozarska Dubica - "Trojka iz bloka"Foto: RTRS

Ovu akciju podržala je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj je Radio televizija Republike Srpske. 

"Trojka iz bloka" je idejni sportsko – humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomoću koje se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva namjenjena za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje živce na području Srbije i regiona.

"Što se tiče samog turnira, ulaz je besplatan ali ko hoće da učestvuje u turniru da šutira trojke uplata je 5 maraka. Na sportskom centru u Kozarskoj Dubici svi građani su pozvani iz okolnih gradova iz cijele države. Јednostavno dođu, uplate pet maraka, neko hoće da šuta neko ne uglavnom uradićemo nešto dobro ove godine i to je najvažnije", izjavio je organizator akcije Adil Esimović.

Projekat je nastao 2012. godine i za sada postigao veoma zapažene rezultate širom Srbije i Republike Srpske. Za prve četiri godine postojanja, „Trojku iz bloka“ podržao je veliki broj javnih ličnosti iz svijeta sporta, muzike i kulture.

"Јa ovom prilikom želim da pozovem sve građane i ljude koji budu u Kozarskoj Dubici da nas podrže u tome. Opština Kozarska Dubica je podržala tu manifestaciju da ugroženoj porodici ili više njih pomogne sa tim novčanim sredstvima, nadamo se da ćemo skupiti novca da pomognemo nekome kome je to stvarno potrebno", izjavio je Dragan Јaćimović, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica.

Manifetsacija počinje večeras u 19 časova a sav prihod, namijenjen je za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj, koje imaju četvoro i više djece.