latinica  ћирилица
22/08/2016 |  16:17 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Čubrilović: Sistemski riješiti probleme invalida i raspodijelu sredstava

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Koordinacionog odbora invalidskih organizacija Republike Srpske o problemima sa kojima se suočavaju i najboljim i najefikasnijim načinima njihovog rješavanja.
Nedeljko Čubrilović sa predstavnicima Koordinacionog odbora invalidskih organizacija RS - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović sa predstavnicima Koordinacionog odbora invalidskih organizacija RSFoto: RTRS

Predsjednik Čubrilović podržao je stav predstavnika Koordinacionog odbora invalida da je neophodno kroz usvajanje zakona o invalidskim organizacijama sistemski riješiti probleme invalida u Republici Srpskoj.

Zaključeno je da bi se usvajanjem zakona o invalidskim organizacijama spriječilo dupliranje članstva jednog invalidnog lica u više udruženja čime bi se konačno i znao tačan broj lica sa invaliditetom kojima je potrebna pomoć društvene zajednice.

Sastanku su prisustvovali predsjednik skupštine Koordinacijog odbora invalica i predsjednik Saveza MeNeRaLi Radomir Radmilović, predsjednik Saveza civilnih žrtava rata Dušan Babić, predsjednik Saveza paraplegičara Slavko Delić i predsjednik UO Koordinacije i izvršni direktor Saveza oboljelih od distrofije Zoran Dobraš.

Predstavnici Koordinacijog odbora invalida istakli su da je neophodno i da se utvrde jedinstveni kriterijumi za utvrđivanje procenta invalidnosti i da se insistira na sistemskom rješavanju problema invalida kroz zakonske norme i akte.

Predsjednik Narodne skupštine RS iskazao je puno razumijevanje za njihovu problematiku i naglasio da će učiniti sve da se ovaj veoma važan segment društva uredi po prijedlozima onih kojima su pomoć i razumijevanje šire društvene zajednice najpotrebniji.