latinica  ћирилица
22/08/2016 |  20:37 ⇒ 23/08/2016 | 17:00 | Autor: SRNA

"Spido" i "Ralf Loren" raskinuli ugovore sa Lohtijem

Proizvođač sportske opreme za plivače "Spido" i modna kuća "Ralf Loren" saopštili su da raskidaju ugovore sa američkim sportistom Rajanom Lohtijem nakon lažnih izjava o pljački tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Kompanije su ugovore povukle nakon što je Lohti lagao o tome da ga je naoružani policajac opljačkao tokom noćnog izlaska u Riju.

"Ne možemo tolerisati ponašanje suprotno od naših vrijednosti za koje se naš brend dugo zalagao", navodi u saopštenju "Spido".

"Ralf Loren", koji je uklonio lik Lohtija sa svoje internet stranice, navodi da je sponzorstvo važilo samo za Olimpijadu u Riju i da ugovor neće biti obnovljen.

Lohti je prvobitno tvrdio da su on i njegovih trojica kolega iz tima opljačkani pod prijetnjom vatrenim oružjem.

Međutim, zvaničnik policije Fernando Velozo izjavio je da američki plivači nisu opljačkani.

Prema njegovim riječima, jedan od sportista ili više njih uništili su toalet na benzinskoj stanici i potom su ponudili da plate odštetu.

"Amerikanci su platili i otišli nakon reagovanja naoružanih pripadnika obezbjeđenja. Јedan od čuvara je opravdano izvukao naoružanje zbog nepredvidivog ponašanja jednog od plivača", naveo je Velozo.

Američki Olimpijski komitet potvrdio je u saopštenju verziju koju je ispričao Velozo, dodajući da je takvo ponašanje sportista neprihvatljivo i ne predstavlja vrijednosti tima SAD.