latinica  ћирилица
22/08/2016 |  20:40 ⇒ 21:25 | Autor: RTRS

Savanović: Tužbe radnika dovele Željeznice u tešku situaciju

Vlada Srpske usvojila je Izvještaj o poslovanju Željeznica Republike Srpske za 2015. godinu, koju je to preduzeće završilo gubitkom od 25 miliona maraka.
Gost Dnevnika +: Dragan Savanović, direktor ŽRS - Foto: RTRS
Gost Dnevnika +: Dragan Savanović, direktor ŽRSFoto: RTRS

Zbog pristiglih kredita, smanjenih grantova i povećanja izdataka, uprava Željeznica odlučila se na umanjenje naknade toplog obroka, sa 185 na 112 maraka. Sa tim je saglasno 64 odsto radnika, kaže za RTRS generalni direktor Željeznica Dragan Savanović.

Međutim, tvrdi da su u ovom preduzeću sindikalne vođe nagovorile radnike da tuže preduzeće. Prvostepene presude išle su u korist Željeznica, ali je Vrhovni sud odlučio drugačije. 

"Takođe smo prošli na Okružnom sudu, te su presude prvostepenog suda potvrđene, međutim desio se preokret kada su sindikati angažovali advokatske kancelarije, kada su napravili tužbe odnosno žalbe i tražili reviziju na Vrhovnom sudu. Vrhovni sud je preinačio presude, poništio presude prethodnih sudova i jednostavno dosudio i razliku toplih obroka i regrese, naravno dosudio onda i sudske troškove, advokatske troškove i zatezne kamate, što neminovno vodi preduzeće u vrlo tešku situaciju", rekao je Savanović.

KOMPLETNU EMISIЈU DNEVNIK + MOŽETE POGLEDATI OVDЈE