latinica  ћирилица
23/08/2016 |  13:39 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Đurđević: Mićić blokira rad Skupštine (VIDEO)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pokušava mimo zakona da stavi van zakona akta koje je donijela Skupština grada. On i njegovi saradnici nastavljaju da blokiraju rad lokalnog parlamenta izjavio je na danas održanoj pres konferenciji predsjednik Skupštine Dragan Đurđević.
Dragan Đurđević, Bijeljina - Foto: RTRS
Dragan Đurđević, BijeljinaFoto: RTRS

Danas su se oglasili i novoimenovani načelnici, upozoravajući da gradonačelnik Mićić na sve načine opstruiše njihov rad.

Gradonačelnik Mićić ni jednim aktom nije obavijestio gradsku skupštinu da je obustavio njena rješenja o imenovanju načelnika. Na taj način zloupotrebljava svoju funkciju i nastavlja da krši zakon rekao je Đurđević.

Načelnik Odjeljenja za finansije grada Bijeljina Vaso Arsenović kojeg je imenovala nova skupštinska većina istakao je da je ovakvo Mićićevo ponašanje atak na izvršnu, sudsku zakonodavnu vlast Republike Srpske.

Deficit u budžetu grada Bijeljina blizu je šest miliona KM. Dugovi se izmiruju selektivno, kaže i Slobodan Marković, novoimenovani načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Predsjednik Skupštine i novimenovani načelnici podsjetili su čekaju rješenje upravnog inspektora koji je prošle sedmice izuzeo određena akta kao i mišljenje resornog ministasrtva za lokalnu upravu i samoupravu. Uputili su i prijave Centru javne bezbejdnosti kojim traže da istraži rad nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna uprava.