latinica  ћирилица
23/08/2016 |  20:01 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Predstavnici Savjeta MZ u Bijeljini nezadovoljni odnosom gradonačelnika (FOTO)

Predsjednici Savjeta mjesnih zajednica koji nisu članovi političkih partija koje podržavaju gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića, razgovarali su u bijeljinskom selu Patkovača o aktuelnim problemima u mjestima koja predstavljaju.
Bijeljina: Predsjednici Savjeta Mjesnih zajednica - Foto: RTRS
Bijeljina: Predsjednici Savjeta Mjesnih zajednicaFoto: RTRS

Istakli su da lokalna vlast u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Mićićem, opstruše projekte u mjesnim zajednicama čija su rukovodstva iz političkih partija koje ne podržavaju SDS. 

Mještani bijeljinskih mjesnih zajednica suočavaju se sa brojnim problemima. Na njihove zahtjeve aktuelna vlast ostaje gluva.

"Uglavnom to su problemi oko kapitalnih investicija ulaganja. Od asfaltiranja, rasvjete, izgradnje svlačionica, dječijih igrališta, domova kulture", rekao je Slaviša Mastilo, predsjednik Savjeta MZ Patkovača i sekretar Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Loša saradnja i komunikacija za gradskom upravom veliki je problem mještana ovih mjesnih zajednica.

"Pred izbore sada smo u prilici da vidimo da se rade selektivno planirani poslovi. Sve ono što smo mi tražili ništa nije ispoštovano", kaže Goran Lazarević, predsjednik Savjeta MZ Veljko Lukić.

U mjesnoj zajednici Batković živi više hiljada domaćinstava. Njihov predstavnik kaže da ni jedan infrastrukturni projekat koji su kandidovali nije dobio podršku lokalne uprave.

"Nemamo nikakvu finansijsku podršku ni za najosonvnije stvari kao što su mijenjanje sijalica i košenje zelenih površina u našoj mjesnoj zajednici", napominje Dragan Mihojlić, predsjednik Savjeta MZ Batković

Od 70 mjesnih zajednica u Bijeljini , u 21 mjesnoj zajdnici rukovodstvo čine članovi iz političkih partija koje ne podržavaju aktuelnu vlast.

Nadaju se da će formiranjem Saveza ovih mjesnih zajednica lakše ostvariti svoja prava i poboljšati uslove života u svojim lokalnim sredinama.