latinica  ћирилица
23/08/2016 |  21:04 ⇒ 24/08/2016 | 07:58 | Autor: RTRS

Brod- Јovičića podržava devet političkih partija

Kandidata SNSD-a za načelnika opštine Brod Iliju Јovičića na predstojećim lokalnim izborima podržaće još osam političkih partija.
Opština Brod (Foto: mapio.net) -
Opština Brod (Foto: mapio.net)

Večeras je u Brodu potpisan sporazum o zajedničkoj saradnji i podršci kandidatu za načelnika opštine Brod na lokalnim izborima.

Јovičića su podržali i Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, SDP BiH, HDZ BiH, Narodna stranka "Radom za boljitak", Stranka za BiH, Partija ujedinjenih penzionera /PUP/ i nezavisni kandidat - Dragoslav Ivanović.

Senad Žepčan je u ime SDP -a naglasio da je Ilija Јovičić u prethodnom periodu uradio mnogo posla i da je to razlog što su se u ovoj stranci opredijelili da ga podrže na narednim izborima.

-Bićemo dio progresivne politike koju je Ilija Јovičić vodio i koju će voditi u narednom periodu - naglasio je Žepčan.

Slično misle i u SP. Njen predsjednik u Brodu Miloš Stanišić je kategoričan: čvrsta koalicija od devet političkih subjekata učiniće Brod prijatnim mjestom za život.

-Asfaltiranje puteva i zapošljavanja bile su odrednice politike Ilije Јovičića u prošlom madatu, a najvažnije je što je sa partnerima u vlasti uredio smanjenje naslijeđenog duga sa 16 na deset miliona maraka - rekao je presdjednik HDZ-a Ivo Mijić koji je takođe stavio svoj potpis na koalicioni sporazum.

Načelnik Broda i kandidat SNSD-a za istu funkciju za naredne četiri godine Ilija Јovičić ističe da je briga za svakog čovjeka osnova njegove političke platforme.

-Takva politika biće nastavljena i u narednoe četiri godine ako i dalje budem na čelu Broda - rekao je Јovičić i najavio da u narednih 10 dana očekuju podršku još dvije političke partije, kao i velikog broja udruženja građana.