latinica  ћирилица
24/08/2016 |  08:36 ⇒ 08:37 | Autor: RTRS

Đokić otvara Sajam privrede i turizma u Derventi

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas će svečano otvoriti 11. Sajam privrede i turizma u Derventi, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Sajam u Derventi (foto: derventa.ba) -
Sajam u Derventi (foto: derventa.ba)

Sajam privrede i turizma, koji će biti otvoren ispred Sportsko-kulturnog centra Derventa, okupiće 125 izlagača iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja.

Direktor SKC Miroslav Simić kaže da se 11. sajam održava na više od 3.200 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, u okviru tradicionalnog 165. Derventskog vašara, koji je prepoznatljiv kao najpoznatiji i najposjećeniji događaj.

On je izrazio uvjerenje da će posjeta sajmu biti daleko veća nego prethodnih godina, a ulaz na sajam je besplatan.

Drugog dana sajma od 18.30 časova predviđena je dječija predstava i druženje sa Malcima, Mašom i Medvjedom. Sajam će trajati do 26. avgusta.

Podršku organizaciji daju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Privredna komora Srpske i načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Partneri sajma su izlagači koji redovno izlažu svoje proizvode i ponudu na sajmu, a to su firme iz Dervente "Gatarić", "Sanino" i "Frukta trejd", zatim "Topling" iz Prnjavora, Nova banka, Auto-centar "Senković" iz Odžaka.