latinica  ћирилица
24/08/2016 |  08:57 | Autor: TANЈUG

UNMIK osudio napad na sjedište televizije RTK

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN na Kosovu Zahir Tanin osudio je napad na prostorije Radio-televizije Kosova u Prištini.

"Napadi te vrste nikad nisu opravdani i samo štete budućnosti Kosova", istakao je Tanin, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

Tanin je apelovao da se počinioci tog napada izvedu pred lice pravde i obećao punu podršku UNMIK-a u istrazi tog incidenta.

U dvorište sjedišta RTK u Prištini je u ponedjeljak kasno uveče bačena ručna bomba, saopštila je kosovska policija, a odgovornost za taj napad preuzeli su aktivisti koji protestuju protiv planiranog sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, javlja Rojters.

Predajnici u dvorištu RTK su blago oštećeni, ali nema žrtava i emitovanje programa nije bilo prekinuto, rekao je danas neimenovani policijski zvaničnik, prenosi britanska agencija.

Za napad ručnom bombom na RTK odgovornost su preuzeli aktivisti koji žive u blizini granice sa Crnom Gorom, kako je navedeno u pismu koje su u utorak objavili kosovski mediji.

Ista grupa je saopštila da je, takođe, ispalila granatu na kosovski parlament prije dvije nedjelje, pri čemu nije bilo žrtava, navodi Rojters.