latinica  ћирилица
24/08/2016 |  10:33 ⇒ 10:41 | Autor: Večernje novosti

Stefan Marković se povukao iz reprezentacije

Plejmejker Srbije Stefan Marković povukao se iz nacionalnog tima u 28. godini.
Stefan Marković (Foto:Arhiva VN) -
Stefan Marković (Foto:Arhiva VN)

Uz Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu, Marković je treći član koji je osvojio sve tri velike košarkaške medalje, tri srebra – evropsko, svjetsko i sada olimpijsko.

- Do prije neki dan nedostajalo mi je olimpijsko odličje, a evo sada je i ono tu. Zaokružio sam u reprezenetaciji sve što sam mogao. Odigrao sam tri velika finala. Počastvovan sam i privilegovan što sam bio dio svega ovoga - rekao je Marković, kojem je finalni meč u Riju bio i posljednja nastup u dresu Srbije.

- Bez obzira na to što smo izgubili finale, srebro je ogroman uspjeh, gledajući put koji smo prešli. Ne znam da li je neko prije nas, iz finala došao do posljednjeg meča na olimpijskom turniru. Napravili pravi posao, ali nismo imali snage u finalu. Možemo na srpski mentalitet da dođemo blizu, ali SAD ima 12 suprestarova, spremnih da igraju 40 minuta na visokom nivou, uz to nisu imali mnogo posla do tada, za razliku od nas koji smo se istrošili - dodao je popularni Pefi.

Kapiten "Orlova" Miloš Teodosić kaže da je Stefan "duša tima i da se nada da će se predomisliti", kao i da će on sigurno biti tu sljedeće godine.

- Sigurno ću biti tu sljedeće godine. Žao mi je što Stefan Marković više neće igrati, jer je jedan od ključnih igrača. Ova ekipa će mnogo izgubiti njegovim odlaskom, mnogo mi je žao zbog te odluke. Bio je duša tima. Nadam se da postoje šanse da se predomisli - rekao je Teodosić.