latinica  ћирилица
24/08/2016 |  10:45 | Autor: B92

Zašto Ivana Španović nije bila na dočeku?

Srpska atletičarka Ivana Španović sutra nastupa na mitingu Dijamantske lige u Lozani, zbog čega nije mogla da prisustvuje dočeku olimpijaca.
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije) -
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Španovićeva, osvajačica bronze u Rio de Žaneiru, odmah po dolasku u Beograd zaputila se u Švajcarsku gdje je na programu 11. miting u najjačoj atletskoj seriji.

Ona je do bronze u Riju stigla skokom od 7,08 i u Švajcarskoj će pokušati da nastavi fantastični niz i učvrsti se na prvom mjestu.

Ivana trenutno vodi u disciplini skok udalj sa tri pobjede i ukupno 36 poena u generalnom plasmanu, ispred Amerikanke Britni Riz koja je jednom trijumfovala i ima 20 poena manje.

Na trećoj poziciji je Kristabel Netej sa 15 bodova, a na četvrtoj je Tijana Bartoleta (11), olimpijska šampionka iz Brazila. Upravo će Bartoleta biti najveća rivalka Ivani u Lozani, a osim njih dvije nastupaju još Akela DŽons, Darja Klišina, Blesing Okagbare-Igoteguonor, Šara Proktor i Loren Udžen.

Takmičenje u skokovima udalj počinje sutra od 21 čas, a ukoliko Španovićeva bude najbolje, doći će na korak od titule u Dijamanstkoj ligi i solidne novčane nagrade. U okviru serije postoji tzv. Dijamantska trka za koju bi Ivana, u slučaju konačnog trijumfa, mogla da dobije 40.000 dolara na kraju sezone, dok je trijumf na pojedinačnim mitinzima vrijedan 10.000 dolara.

Pretpostavlja se da je najbolja srpska sportistkinja zbog nastupa u Lozani bila onemogućena da se pojavi na svečanom dočeku olimpijaca u Beogradu. Umjesto nje, na bini ispred Narodne skupštine pojavio se trener Goran Obradović.