latinica  ћирилица
25/08/2016 |  12:46 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Milošević: Čeka nas puno posla

Novi trener FK Radnik iz Bijeljine je Nebojša Milošević koji je naslijedio Slavka Petrovića.
Nebojša Milošević - Foto: RTRS
Nebojša MiloševićFoto: RTRS

Petrović je prije dva dana otišao na klupu sarajaveskog Željezničara. Milošević je, između ostalih klubova, trenirao Rad, Borču, Zemun, bio pomoćni trener, a u ovoj sezoni vodio je kineski Čangčun. 

- Poznavajući karijeru i ozbiljnost predsjednika Radnika Mladena Krstajića brzo smo se dogovorili oko mog angažmana u Bijeljini - istakao je Nebojša Milošević u prvom obraćanju novinarima, dodavši da će pokušati nastaviti tamo gdje je stao Slavko Petrović.

- Pored sedmog mjesta u prvenstvu, osvojen je Kup BiH i izboren izlazak u Evropu. To je fascinantan rezultat. Probaćemo i ove godine da nastavimo u tom pravcu, ali to neće biti lako. Izuzetna stvar je da je prethodni šef stručnog štaba sa svojim saradnicima u prethodna dva kola osvojio šest bodova. Radnik je sa osam bodova u sredini tabele, čeka nas puno posla - rekao je Milošević.

Predsjednik Radnika, Mladen Krstajić istakao je da je bio svjestan činjenice da bi Petrović napustio bijeljinski klub prije ili kasnije i da je Nebojša Milošević odavno bio jedini kandidat za klupu Radnika poslije Petrovića.

- Drago mi je zbog gospodina Petrovića da je iskazana želja od Željezničara i od drugih klubova da ga angažuju. Јedini problem je što se nije javio meni i članovima Upravnog odbora da kaže da je dobio ponudu i da odlazi. To je jedini razlog koji je mene potresao, sve ostalo je u redu, nema nikakve ljutnje ni sujete, možda se Petrović jednog dana i vrati u Radnik - rekao je Krstajić.

Milošević je bio trener mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2015 godine, pomoćni trener u kineskom prvoligašu Јataiju, pomoćnik Robertu Prosinečkom i Slaviši Stojanoviću u Crvenoj zvezdi i šef stručnog štaba Rada, Borče, Zemuna i drugih klubova. Prvi njegov veliki ispit u Bijeljini je već u subotu, Radnik dočekuje Sarajevo.