latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:04 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

SNSD, DNS i SP potpisali koalicione sporazume u Šamcu i Gradišci

SNSD, DNS i SP u Šamcu i Gradišci potpisali su koalicioni sporazumi za predstojeće izbore. Ista koalicija uvjerena je u dobar rezultat i u Ljubinju, gdje u trci za načelnika podržavaju DNS-ovog Darka Krunića.
Šamac - SNSD, DNS, SP i Tovirac - koalicioni sporazum - Foto: SRNA
Šamac - SNSD, DNS, SP i Tovirac - koalicioni sporazumFoto: SRNA

 Koalicioni sporazum za podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Šamac, Živanu Kojiću, potpisali su predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, DNS-a, SP-a i Nezavisne stranke dr Mihajlo Tovirac. Uvjereni su u pobjedu na oktobarskim izborima.

Moramo da nastavimo kontinuitet izgradnje i jačanja naše opštine. Šamac treba da bude jak, snažan, a mislim da ova ekipa sigurno dolazi do pobjede na predstojećim lokalnim izborima", izjavio je Živan Kojić, kandidat SNSD za načelnika opštine Šamac.

 Koaliciji od šest stranaka, koje su nedavno potpisale koalicioni sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Gradiška Zoranu Adžiću na predstojećim lokalnim izborima, danas se pridružila i Socijalistička partija.

Gradiška - koalicioni sporazum (Foto: RTRS)

"Imam uvjerenje da smo tim ljudi koji može da ponudi nešto novo opštini Gradiška, neku novu snagu i energiju", rekao je Adžić.

Darko Krunić, kandidat je za načelnika opštine Ljubinje, ispred koalicije SNSD-SP-DNS se nada da će nakon gotovo dvije decenije vladavine SDS-ovog Veska Budinčića, donijeti, novu snagu u ovu hercegovačku opštinu.

"Podrška našem kandidatu za načelnika opštine Ljubinje Darku Kruniću neće izostati i kada bude izabran. Siguran sam da će uspostaviti dobru saradnju sa ministarstvima u Vladi RS, ali plod te saradnje moraju osjetiti građani Ljubinja", rekao je u Ljubinju član Predsjedništva DNS-a Dane Malešević.

Iako predizborna kampanja nije počela, koalicioni sporazumi potpisani su u većini opština.