latinica  ћирилица
27/08/2016 |  19:02 | Autor: SRNA

Crnadak: Milanović uvrijedio i Srbiju i BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Brčkom da je svojim opaskama bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović uvrijedio i Srbiju i BiH.
Igor Crnadak - Foto: SRNA
Igor CrnadakFoto: SRNA

- Nadam se da ono što smo čuli da o nama misli i govori Milanović nije i ono što će ubuduće biti zvanična politika Zagreba - izjavio je Crnadak.

On je najavio da će u ponedjeljak razgovarati s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim o embargu na uvoz voća iz BiH, izrazivši uvjerenost da ne postoji politička pozadina i želja Rusije da nanese štetu BiH.

Crnadak je upoznao novinare i sa nekim bitnim porukama sa regionalog foruma u Dubrovniku. "Očekujemo da 20. septembra naša aplikacija bude prihvaćena i da od EU, koja, kako sam obaviješten, ozbiljno razmatra našu kandidaturu, dobijemo što prije upitnik", rekao je Crnadak.

Lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da Srbija nije nikakva diplomatska sila, kao i da su "Srbi mali narod - šaka jada".

"BiH nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati... Јa bih, da se mene pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste, jer tamo nema reda, nema poretka", rekao je Milanović.