latinica  ћирилица
27/08/2016 |  21:40 | Autor: SRNA

Djeca doputovala svojim kućama na Kosmet

Učenici sa Kosova i Metohije koji su sedam dana boravili u 10 gradova i opština Republike Srpske, njih 500, bezbjedno su stigli u južnu srpsku pokrajinu, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije.
Prijedor - Djeca sa Kosova - Foto: RTRS
Prijedor - Djeca sa KosovaFoto: RTRS

Najbolji učenici iz južne pokrajine Srbije boravili su sedam dana u Banjaluci, Prijedoru, Laktašima, Gradišci, Prnjavoru, Modriči, Šamcu, Brodu, Bijeljini i Gacku.

"Svi su u 20.45 časova stigli u Kosovsku Mitrovicu, a 450 učenika sa juga Kosmeta nastavljaju prema svojim mjestima širom Kosmeta", navodi se u saopštenju i dodaje da je izuzetno uspješno završen 5. projekat Odbora "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Naredni boravak djece sa Kosova i Metohije biće organizovan od 17. do 24. juna 2017. godine, u koji će biti uvrštena djeca sa Kosova i Metohije iz porodica koje imaju četvoro i više djece, a takvih srpskih porodica na Kosmetu ima mnogo.

- To pokazuje kolika je želja Republike Srpske da pomogne srpskoj djeci i srpskom narodu na Kosmetu. Hvala svima koji su pomogli ovaj najmasovniji peti projekat, najviše porodicama i osnovnim školama u deset lokalnih zajednica Republike Srpske - istakao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.