latinica  ћирилица
29/08/2016 |  19:25 ⇒ 21:33 | Autor: SRNA

Ivanić smatra da međunarodna zajednica neće intervenisati

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da međunarodna zajednica neće intervenistati povodom pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u kojem traži da bude zaustavljeno sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske 25. septembra.
Mladen Ivanić (foto: Dejan Božić/Promo/blic.rs) -
Mladen Ivanić (foto: Dejan Božić/Promo/blic.rs)

"Međunarodna zajednica neće to uraditi, jer bi njena intervencija značila priču prema kojoj Kancelarija visokog predstavnika u BiH ponovo treba da odlučuje. OHR je tu fazu prošao", rekao je večeras Srni Ivanić.

On je poručio da se u BiH najbolje vratiti dogovorima, te da je potrebno shvatiti "da postoje dani koji su nama sveti, kao i dani njima sveti, koje mi ne pokušavamo da zabranimo".

Ivanić je rekao da Izetbegović svojim pismom vodi svoju politiku kako njemu odgovara i da izmišlja stvari kojih nema.

"Najbolje bi mu bilo da nije pokrenuo pitanje Dana Republike jer je morao biti svjestan da će na to dobiti odgovor", dodao je Ivanić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je od Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira i visokog predstavnika za BiH Valentina Incka da bude zaustavljeno sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske 25. septembra.