latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:53 | Autor: RTS

Pas odao kriminalca u Poljskoj

Јedan Poljak iz Poznanja uspešno je izbegavao policiju i istražni zatvor sve dok nije napravio fatalnu grešku - ostavio je svog psa zatvorenog u parkiranom automobilu na vrućini i tako privukao policajce.
Pas - Foto: ilustracija
PasFoto: ilustracija

Policajci su obili kola da spasu psa, a potom saznali da je neodgovorni vlasnik upravo 25-godišnjak koji je već trebalo da bude u zatvoru.

U utorak popodne prolaznici su u Poznanju primijetili psa mješanca kako dahće u automobilu parkiranom na suncu i pozvali policijsku patrolu da ga izvadi iz auta i da mu vode.

„Životinja je izgledala izmučeno zbog visoke temperatura i zato što je dehidrirala. Policajci su psa izvadili iz automobila i napojili. Na zadnjem sjedištu su primetili bocu gasa i oružje. Provjerili su i saznali da za 25-godišnjim vlasnikom automobila traga policija“, rekao je poljskoj televiziji TVN24 portparol policije u Poznanju Pšemislav Pivecki.

Muškarac je uhapšen i već se nalazi u pritvoru zbog optužbi zbog kojih je završio iza rešetaka, a čeka ga i suđenje zbog ugrožavanja života svog psa.

Pas je predat na staranje poznaniku uhapšenog.