latinica  ћирилица
19/09/2016 |  11:19 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

U Trnjacima kod Bijeljine otvorena nova ambulanta porodične medicine

U Trnjacima kod Bijeljine danas je svečano otvorena nova ambulanta porodične medicine.
Ambulanta (arhiv) - Foto: RTRS
Ambulanta (arhiv)Foto: RTRS

Objekat površine 100 kvadratnih metara u čiju je izgradnju i opremanje Dom zdravlja Bijeljina uložio 140.ooo maraka svečano je otvorio direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović.

-Uprkos opstrukcijama gradske vlasti koja nam tokom ove godine nije uplatila nijednu marku, a bila je dužna da rad Doma zdravlja finansira sa 700.000 maraka, mi smo uspjeli da izgradimo i opremimo ovu ambulantu.Gradska uprava opstruisala je i izdavanje upotrebne dozvole – rekao je Maksimović .

On je dodao da Dom zdravlja Bijeljina nastavlja sa praksom izgradnje ambulanti porodične medicine u svim selima i udaljenim mjesnim zajednicama, kako bi pacijentima olakšali i približili primarnu zdravstvenu zaštitu.

Inicijativu za izgradnju ove ambulante pokrenuli su mještani Trnjaka, sela u kome živi oko 350 porodica, a koristiće je i stanovništvo susjednih sela Međaši i Balatun, ukupno oko 4.500 stanovnika.

Svi oni do sada su koristili medicinske usluge u najbližoj ambulanti u Dvorovima, koja je zbog toga bila preopterećena.Planirano je da u novoj ambulanti svakodnevno radi tim porodične medicine.