latinica  ћирилица
20/09/2016 |  14:16 ⇒ 21:25 | Autor: RTRS

Doktor sa Instituta za onkologiju Sremska Kamenica u posjeti Bijeljini (VIDEO)

Dom zdravlja i Opštu bolnicu Sveti Vračevi u Bijeljini danas je posjetio doktor Ferenc Vicko iz Instituta za onkologiju Sremska Kamenica i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije.
Dr Ferenc Vicko u Bijeljini - Foto: SRNA
Dr Ferenc Vicko u BijeljiniFoto: SRNA

S obzirom na blizinu gradova, veliki broj pacijenata koristi usluge ovih ustanova, tako da je tema razgovora bila unapređenje saradnje na svim poljima, sa ciljem pružanja još boljih i kvalitetnijih usluga na zadovoljstvo pacijenata.

Sektor primarne zdravstvene zaštite od velikog je značaja u sistemu zdravstva Republike Srbije i Srpske. Saradnja zdravstvenih ustanova Srbije i Republike Srpske uvijek je bila na visokom nivou.

- Pričali smo o mamografskim pregledima, o značaju prvencije i o značaju mamografije koji Dom zdravlja radi posljednjih godina - rekao je dr Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja Bijeljina.

Dr Ferenc Vicko je naglasio značaj prevencije.

- Na primarnoj zdravstvenoj zaštiti se bazira puno toga i možemo veliki broj bolesti preduprijediti i tako značajno doprinijeti funkcionisanju države i njene ekonomije - rekao je Ferenc.

Za tri godine koliko funkcioniše, kroz polikliniku opšte bolnice u Bijeljini prošlo je preko 450 hiljada pacijenata i urađeno je preko 12 hiljada operativnih zahvata. Svakodnevno se radi na unapređenju i proširenju dijagnostičkih procedura, a posjeta doktora Ferenca prilika je za uspostavljanje saradnje.

Dr Siniša Maksimović, direktor bolnice Sveti Vračevi, istakao je da je dr Ferenc prenio svoja iskustva koja će sigurno doprinijeti unapređenju usluga ovih zdravstvenih ustanova.

Rukovodsta zdravstvenih ustanova Bijeljine i Novog Sada najavili su da će u narednom periodu saradnja biti uspostavljena na poljima u kojima je to neophodno.