latinica  ћирилица
21/09/2016 |  18:35 ⇒ 20:46 | Autor: Večernje novosti

Kako da dezodorans traje duže?

Da biste produžili osjećaj svježine, pridržavajte se sljedećih savjeta.
Dezodorans - Foto: RTRS
DezodoransFoto: RTRS

Iako ste stavili dezodorans, već poslije nekoliko sati imate utisak da je njegov prijatan miris "ispario"? Da biste produžili osjećaj svežine, pridržavajte se sljedećih savjeta:

* Najvažnije je da se prije svake upotrebe dezodoransa istuširate ili da dio ispod pazuha obrišete antibakterijskom vlažnom maramicom, jer više slojeva dezodoransa mogu da zapuše pore i znojne žlezde i dovedu do stvaranja neprijatnog mirisa.

* Umjesto tople, koristite mlaku vodu za tuširanje, da ne biste dodatno pospješili znojenje. Ako koristite dezodorans u spreju, prije korišćenja ga dobro protresite kako bi se sve komponente sjedinile. Sprej prskajte sa udaljenosti od 20 cm. Ako koristite dezodorans u stiku, poslije nanošenja sačekajte da se potpuno osuši i zatim se obucite.

* Izbjegavajte odjeću od vještačkih materijala, jer u njima koža ne može da diše, pa je i znojenje češće. Prilikom izbora košulja i bluza, držite se pamuka, lana i prirodnih, laganih materijala.

* Pretjerano znojenje možete da spriječite ako na pazuhe stavite najprije dječji puder, zatim dobro otresete višak, pa nanesete dezodorans. Puder će upiti višak znoja, pa će dezodorans duže trajati.