latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:11 | Autor: SRNA

Rajilić: Priče o hapšenju Dodika - mazanje očiju javnosti

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da priče iz Federacije BiH o hapšenju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavljaju "mazanje očiju domaćoj i svjetskoj javnosti".
Beograd - Božica Rajilić - Foto: SRNA
Beograd - Božica RajilićFoto: SRNA

"Predsjednik Dodik nikada nikome nikakvo zlo nije uradio. Sefer Halilović /ratni komandant takozvane Armije BiH i predsjednik Bosanske patriotske stranke/ i ostala kompanija iz federalnog Sarajeva koji su davno trebali biti procesuirani našli su za shodno prozivati čovjeka iza kojeg stoji narod", rekla je Rajilićeva komentarišući spekulacije o hapšenju Dodika zbog referenduma.

Prema njenim riječima, niko u Srpskoj - od stvaralaca, žrtava, boraca i omladine nije bio protiv referenduma, a procjene o izlaznosti govore samo o tome koliko su ljudi bili u prilici da se izjasne.

"Priče iz Sarajeva nemaju nikave veze, bilo bi im bolje da se bave sobom i da se pitaju kako će odgovarati za svoja djela, jer će do toga kad-tad doći. Ukoliko trenutna međunarodna situacija ne ide u prilog tome da se izvode pred Sud BiH, i to će se promijeniti i oni će morati odgovarati zbog zla koje su nanijeli Republici Srpskoj i srpskom narodu", poručila je Rajilićeva.