latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:12 | Autor: SRNA

Istočna alternativa: Teror pravosuđa nad Srbima vodi raspadu BiH

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske smatra da pozivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog organizovanja referenduma o Danu Republike predstavlja najavu pravosudnog terora nad srpskim narodom i njegovim legalno izabranim predstavnicima u organe vlasti u Republici Srpskoj i BiH.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Ovo udruženje poziva predsjednika Srpske Dodika da se ne odazove tom pozivu Tužilaštva BiH, koje je tendenciozno, antisrpski nastrojeno i radi po nalogu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji bi da se ukine sve što je srpsko i da nestane srpski narod sa ovog prostora.

"To nije poziv Dodiku, to je poziv cijelom srpskom narodu i zato ne treba da se pojavi pred tužiocima", smatraju u "Istočnoj alternativi" i tvrde da ovaj postupak Tužilaštva i teror pravosuđa prema jednom konstitutivnom narodu vodi BiH u siguran raspad.

U saopštenju ovog udruženja navodi se da ovakvi potezi Tužilaštva BiH dovode do nezadovoljstva, što može izazvati neželjene posljedice i ratni sukob koji niko ne želi, osim najuticajnijih muslimanskih lidera i ekstremista.

"Republika Srpska, njen Ustav i institucije moraju se štititi svim raspoloživim sredstvima od terora i u svijetu neviđenog pravnog nasilja Tužilaštva i Suda BiH, kao i nametnutog nakaradnog Ustavnog suda BiH čije su sve dosadašnje odluke donesene na štetu srpskog naroda i Republike Srpske i koji je formiran i nametnut kao izraz mržnje i osvete tadašnjeg visokog predstavnika ili novca koji je primio da tako nešto učini", poručuju iz "Istočne alternative".

Ovo udruženje pozvalo je na organizovanje referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz "surogat države kakva je BiH".