latinica  ћирилица
27/09/2016 |  20:46 | Autor: RTS

Bunjevčević: Svako nosi teret svoje odluke

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je da ga boli odluka Vojvodine da ne dozvoli svojim igračima da putuju u Katar.

"Odluka je bila na samoj Vojvodini. Lično sam razgovarao sa predsjednikom kluba i trenerom i imao sam uvjerenje da će sve biti u redu. Boli me jer sam imao uvjerenje da će biti drugačije", rekao je Bunjevčević.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin vodiće u četvrtak ekipu sastavljenu od igrača iz Super lige na prijateljskoj utakmici protiv Katara u Dohi.

Svi pozvani su dobili dozvolu klubova da putuju u Katar, osim četvorice fudbalera Vojvodine Filipa Malbašića, Bogdana Planića, Novicu Maksimovića i Aleksandra Paločevića.

Poziv su dobila petorica fudbalera Vojvodine, a samo je Vladimir Kovačević dobio dozvolu da ide u Katar. Iz novosadskog kluba je obrazloženo da su oni lakše povrijeđeni i da nije preporučljivo da putuju.

Bunjevčević je kazao da se na tu odluku više ne treba osvrtati jer je to izbor kluba.

"Ne treba se osvrtati, to je njihov izbor, njihovo pravo i želimo im puno sreće. Ta odluka nije išla u našu korist. Svi će moći da procjene gdje se nalazi odnos prema reprezentaciji u ovom momentu", kazao je Bunjevčević.

Potpredsjednik FSS-a je naveo da nema vremena da se o tome više razmišlja, jer Srbiju čeka važna utakmica u Kataru, a potom i važne kvalifikacione protiv Moldavije i Austrije.

"Svako nosi svoj teret odluke", rekao je Bunjevčević.

Umjesto četvorice fudbalera Vojvodine, u Katar će putovati Marko Gobeljić iz Napretka iz Kruševca, Јovan Đokić iz Јavora i Nikola Stanković iz niškog Radničkog.

Ekipa će u srijedu putovati u Dohu, gdje će u četvrtak od 18.00 po srednjoevropskom vremenu igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katara.