latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:00 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Olardajs: Ponašao sam se smiješno

Sada već bivši selektor Engleske, Sem Olardajs rekao je da se ponašao "smiješno" zbog skandala koji ga je i koštao posla, ali nije isključio mogućnost da će se vratiti fudbalu posle sramnog odlaska sa funkcije.
Sem Olerdajs - Foto: Screenshot
Sem OlerdajsFoto: Screenshot

Olardajs je u utorak napustio mjesto selektora poslije samo 67 dana na toj funkciji nakon što su engleski mediji objavili snimke na kojima bivši selektor nudi savjete kako da se "zaobiđu" transfer pravila.

"Sad kad razmislim, bilo je smiješno to što sam uradio. Htio sam da pomognem nekome koga poznajem duže od 30 godina, ali sam, nažalost, pogrešio u procjeni. Snosim posljedice, navođenje je pobijedilo ovog puta i moram to da prihvatim. Vrlo prijateljski sam se razišao sa ljudima iz Fudbalskog saveza. Izvinio sam se svima. Imam ugovor o povjerljivosti i ne mogu mnogo da pričam. Sada idem van zemlje da se ohladim i da dobro razmislim o svemu", rekao je Olardajs, a prenio Bi-Bi-Si.

List Dejli telegraf tajno je snimio Alardajsa kako razgovara sa novinarima koji su se predstavili kao biznismeni iz Azije. Selektor tu priča o "zaobilaženju" pravila o vlasništvu treće strane.

On je prije današnjeg izlaska pred novinare ispred svoje kuće rekao Skaj sportsu da je sastanku prisustvovao da bi učinio uslugu prijatelju i agentu Skotu Mekgarviju, jer se nadao da će on možda sklopiti posao poslije toga.

Upitan hoće li se vratiti fudbalu, odgovorio je: "Ko zna? Moraćmo da sačekamo i da vidimo".

Telegraf je danas objavio da je istraga šira i da su još osmorica "sadašnjih ili bivših" trenera iz Premijer lige umešani u korupciju, ali bez navođenja imena.

Engleska 8. oktobra igra protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tu utakmicu će sa klupe voditi Garet Sautgejt. On će biti zadužen i za utakmice sa Slovenijom i Škotskom, kao i prijateljsku sa Španijom. FA je objavio da traži novog selektora.

Alardajs je tim vodio samo na jednoj utakmici, pobijedi protiv Slovačke 1:0 na početku kvalifikacija, tako da je sada postao selektor sa najkraćim mandatom u istoriji Engleske.

Izvor: RTS