latinica  ћирилица
28/09/2016 |  14:37 ⇒ 14:38 | Autor: RTRS

"Engleski fudbal je na dnu, svi nam se smiju"

Alan Širer, bivši napadač reprezentacije i Njukasla, razočaran je dešavanjima u engleskom fubalu, poslije korupcionaškog skandala u koji je upleten Sem Olerdajs.
 - Foto: AP
Foto: AP

Olerdajs je napustio klupu Engleske poslije samo 67 dana zbog skandala oko nuđenja savjeta kako kako da se "zaobiđu" pravila o transferima igrača. On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je naslijedio Roja Hodžsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zamijeniti Garet Sautgejt.

- Bijesan sam i tužan. Potresen sam pogrešnom procjenom čovjeka koji je rekao da mu je ovo posao iz snova - rekao je Širer.

Telegraf je objavio snimke za koje navodi da su iz avgusta, i na kojima se vidi "Big Sem" kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme.

Na njeima se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići, kao i o isplati od 400.000 funti za predstavljanje spomenute kompanije.

- Nevjerovatna i katastrofalna procjena Sema i njegovih savjetnika. Ljut sam zbog čitave situacije. Mislio sam da Engleska ne može da padne niže od onoga što se desilo na Evropskom prvenstvu (ispali u osmini finala od Islanda). A gdej smo sada? Čitav fudbalski svijet nam se smije - dodao je Širer i rekao da je posao selektora "Gordog Albiona" izgleda uklet i nemoguć.

Rio Ferdinand, nekadašnji defanzivac Mančester Јunajted i dugogodišnji reprezentativac, imao je slično mišljenje.

- Uloga Engleske je postala komična. Ovo je bio čovjek koji je strastveno želio taj posao. Natjerao je Fudbalsku asocijaciju da reaguje. Naivnost je možda prava riječ. Ovo je razočaranje za engleski fudbal" - naveo je Ferdinand.

Robi Sevidž je bio nešto blaži.

- Saosjećam sa Semom, ali Savezu nije dao izbora. Engleska je kao u klanici – prvo EURO, a sada ovo. Biće uništena - zaključio je Sevidž.

Izvor: BBC