latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:42 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Dodik: Nadvožnjak u Prijedoru kapitalni objekat (FOTO/VIDEO)

U Prijedoru je pušten u saobraćaj novoizgrađeni nadvožnjak, jedan od najvažnijih infstrastrukturnih projekata na ovom području.
Dodik na otvaranju nadvožnjaka u Prijedoru - Foto: RTRS
Dodik na otvaranju nadvožnjaka u PrijedoruFoto: RTRS

Projekat, koji su finansirali „Putevi Republike Srpske“, vrijedan je više od 3. 670. 000 maraka. Riječ je o zaobilaznici, kojom će znatno biti rasterećen saobraćaj na ulasku u Prijedor i gužve u centru grada, kroz koji prolazi magistralni put Prijedor – Sanski Most.

Na ovaj način Prijedor je dobio novi ulaz u grad, sa dvije kolovozne trake i pješačkim stazama. Predsjednik Republike Milorad Dodik poručio je da je ovo jedan od najvažnijih strateških komunikacionih projekata, i najavio izvjesnom izgradnju auto- puta Banjaluka – Prijedor. 

Dodik na otvaranju nadvožnjaka u Prijedoru (Foto: RTRS)

Nakon dvije i po godine radova, u Prijedoru je zvačnično pušten u saobraćaj nadvožnjak, kojim su građani dobili novi ulaz u grad. Nova zaobilaznica prostire se iznad pruge. S jedne strane priključuje se na magistralni put Banjaluka - Prijedor – Novi Grad, a s druge povezuje s prijedorskim naseljem Pećani.

Nadvožnjak je trajno rješenje za saobraćajni kolaps u centru grada. Potvrda je to dobre saradnje lokalne zajednice i Republike i jedan je od strateških komunikacionih projekata.

- Mislim da je ovo najbolji dar gradu jer ne treba mnogo o tome mnogo govoriti. Vrlo brzo će se sada ulaziti i izlaziti iz grada za razliku od nekog ranijeg vremena, kada je bio samo jedan ulaz i jedan izlaz, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Nadvožnjak u Prijedoru (Foto: RTRS)

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je kao gradonačelnik izuzetno sretan jer je Prijedor dobio jednu saobraćajnicu koja će rasteretiti grad gužvi.

Vrijednost izgradnje nadvožnjaka iznosi više od 3. 670. 000 maraka, a investitor je Јavno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Dužina puta je 155, a širina 12 metara. Dvije kolovozne trake su širine 2x20, a ivičnjaci širine 2x2, 30. Visina iznad magistralnog puta je 7 metara.)

Sve je izvjesnija i izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor, najavio je predsjednik Srpske.

Nadvožnjak u Prijedoru (Foto: RTRS)

- Koji sada više nije samo ideja, nego je ušao u realizaciju, jer sa kompanijama iz Kine razgovaramo o kompletnom provođenju projekta od projektovanja do izvođenja radova na auto-putu, a sastavni dio toga će biti od Prijedora prema Dubici jedna modernizovana brza cesta , zaključio je Dodik.

Predsjednik Dodik poručio je da će Vlada i Prijedor nastaviti da sarađuju na brojnim projektima, kao i do sada.