latinica  ћирилица
29/09/2016 |  21:11 ⇒ 22:07 | Autor: RTRS

Srbija u prijateljskoj utakmici izgubila od Katara

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Superlige, izgubila je danas u Dohi od selekcije Katara sa 3:0 (3:0) u prijateljskoj utakmici.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Katar je sva tri gola postigao u prvom poluvremenu preko Sebastijana Sorije u 24, 30. i 42. minutu.

Selektor Slavoljub Muslin na djelu je mogao da vidi fudbalere iz domaće lige, kandidate za A tim, ali nisu uspjeli da se nametnu protiv domaćina Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Muslin poslije poraza od Katara: Igra bolja od rezultata

Muslin je vidio je i dobre strane reprezentacije Srbije.

- Mislim da je sve bolje izgledalo nego što to rezultat govori. Naivno i nesrećno smo primili golove, do 20 minuta smo igrali dobro, ali su momci pali poslije tog prvog gola. U drugom poluvremenu je uslijedila dobra reakcija, momci su bili bolji, imali nekoliko prilika ali je izostala realizacija. Treba imati na umu da je ova ekipa bila prvi put na okupu, da smo imali samo jedan trening i da nismo imali vremena da se malo uigramo. Nemam primjedbe na borbenost, pokazanu želju, pogotovo u drugom dijelu igre. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo i siguran sam da će sve izgledati mnogo bolje kad se igrači naviknu jedni na druge, jer ima tu interesantnog materijala za neku budućnost – rekao je selektor Slavoljub Muslin.

Katar se predstavio sa legijom stranaca, a pogotovo strijelcem tri gola, južnoamerikancem Sorijom.

- Katar ima mnogo stranaca, a Sorija je napravio razliku. Bez obzira, naivno smo malo primili golove u drugom dijelu prvog poluvremena, ali da smo imali malo više vremena da radimo i treniramo, drugačije bi sve to izgledalo. Bio je i dug put, igrači su bili malo umorni i važno je da se niko nije povrijedio. Momci treba da nastave sa igrama u svojim klubovima i da napreduju, a nadam se da ćemo nastaviti da se okupljamo – rekao je Slavoljub Muslin.

Izvor: Tanjug/Sportska centrala