latinica  ћирилица
30/09/2016 |  10:02 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Devet godina od smrti Milana Јelića (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Modriči položio vijenac i prisustvovao parastosu povodom godišnjice smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.
Predsjednik Dodik položio vijenac na spomenik Milanu Јeliću - Foto: RTRS
Predsjednik Dodik položio vijenac na spomenik Milanu ЈelićuFoto: RTRS

Na gradskom groblju u Modriči služen je parastos bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću koji je preminuo 2007. godine.

Porodica Milana Јelića (foto: RTRS)

Dodik je, obraćajući se okupljenima nakon parastosa, rekao da je smrt Milana Јelića bila veliki gubitak za Republiku Srpsku, da i današnje okupljanje govori o tome da narod nije zaboravio njegov lik i đelo i sve što je učinio za Modriču i Republiku Srpsku.

On je dodao da će Јelić ostati u sjećanju naroda kao jedan od najuspješnijih političara i lidera koji su za kratko vrijeme učinili mnogo za Srpsku i koji nije vodio računa o sebi već o narodu.

Dodik je istakao da je Јelićev odlazak nenadoknadiv gubitak i za SNSD, čiji je bio potpredsjednik.

"Drago mi je što na republičkom nivou funkcioniše Fondacija `Milan Јelić` koja je stipendirala nekoliko stotina već vrhunskih studenata širom svijeta i u Republici Srpskoj i to je najbolji mogući način da se oduži čovjeku koji je bio i sportski radnik, naučnik i privrednik, ali je bio i humanista koji je uvijek gledao da pomogne drugima", rekao je Dodik.

Petar Јelić rekao je da mu je drago da i devet godina nakon smrti njegovog oca ljudi dolaze u velikom broju da mu odaju poštu.

"Ostaje ponos na sve što je otac uradio za Republiku Srpsku i za Modriču", rekao je Petar.

Položeni vijenci na grob Milana Јelića (foto: RTRS)

Vijence i cvijeće na spomenik Milanu Јeliću položili su članovi porodice, prijatelji, kao i zvaničnici Republike Srpske i opštine Modriča.

Izvor: RTRS/Srna