latinica  ћирилица
30/09/2016 |  14:38 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Nepoznati počinioci zapalili restoran na Tjentištu

U Nacionalnom parku „Sutjeska“ Tjentište sinoć iza 22.00 časa čuvar je tokom obavljanja redovnih dužnosti primijetio vatru na novoizgrađenom objektu restorana smještenog uz magistralni put Tjentište – Trebinje u Dolini heroja u podnožju Spomenika bici na Sutjesci i Spomen sobe.
Požar - restoran Tjentište - Foto: RTRS
Požar - restoran TjentišteFoto: RTRS

Kako je saopšteno, on je odmah obavijestio nadležne u Nacionalnom parku „Sutjeska“ i počeo sa gašenjem vatre koja je počela da zahvata zidove objekta, prozore i vrata.

Brzom intervencijom žirenje požara je zaustavljeno.

- Ovaj nečastan čin smatramo najgrubljim vandalizmom koji su vjerovatno napravili oni kojima smeta što Nacionalni park „Sutjeska“ ide uzlaznom putanjom i ispunjava sve pravce svog razvoja koji je godinama bio stagniran – stav je rukovodstva Nacionalnog parka „Sutjeska“ i svih zaposlenih koji su zgroženi da je nekome ovo nedjelo trebalo da posluži u neku svrhu koja će ugroziti razvoj najpozitivnijeg primjera obnove ovog dijela Republike Srpske.

Policijski službenici izišli su na mjesto događaja i obavili uviđaj.

U nadi da će istragom biti pronađeni vinovnici ovog događaja najavljujemo da nikakvo signaliziranje i nagovještaji vandalskog vršljanja po ovom parku neće biti smetnja njegovog daljnjeg razvoja uz konstantu podršku Vlade Republike Srpske.

Podsjećamo da je ovaj ugostiteljski objekat sutra trebao biti pušten u rad, kao je jedan od najrentabilnijih u ovom dijelu Srpske smješten uz magistralnu saobraćajnicu koja je sa izgradnjom tunela i uređenjem puta preko Čemerna sve frekventnija, navedeno je u saopštenju Upravae ЈU Nacionalnog parka „Sutjeska“ Tjentište.