latinica  ћирилица
30/09/2016 |  15:59 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Kriškovci - Počeli radovi na izgradnji ambulante porodične medicine (VIDEO)

U Kriškovcima kod Laktaša počeli su radovi na izgradnji ambulante porodične medicine u kojoj će zdravstvenu zaštitu pružati ljekari za 4 sela župskog dijela opštine.
Ambulanta u Kriškovcima - Foto: RTRS
Ambulanta u KriškovcimaFoto: RTRS

Nova zgrada zamijeniće dotrajali montažni objekat. Na 140 metara kvadratnih planirano je uvođenje i novih medicinskih usluga za mještane Kriškovaca, Papžana, Milosavaca i Miloševaca.

-Sve ovo značiće mnogo jer će tu doći i laboratorija a biće tu i novi objekat. Ovaj objekat napravljen kao privremeni 50-tih godina, kaže Momčilo Gajić iz sela Kriškovci.

- Vjerovatno će tu biti i zubarska ambulanta, kao i apoteka tako da mislim da je ovo jedan pozitivan primjer za naš kraj , dodaje Branko Predragović iz sela Milosavci.

Vrijednost radova je 219.000 maraka. Opština Laktaši, odnosno Dom zdravlja finansiraju 30 odsto sredstava, a Ministarstvo zdravlja 70 odsto sredstava.

- Ovdje će raditi jedan tim porodične medicine kao i do sada sa ljekarom, tehničarem uz prisustvo laboratorije jednom u toku sedmice, kaže Јovica Manojllović direktor DZ ,,Mladen Stojanović,, Laktaši.

- Ono što nam je posebna želja jeste da se sa svim našim uslugama, ovog puta sa zdravstvenom zaštitom, približimo što više našem stanovništvu, rekao je Miroslav Kodžoman, načelnik opštine Laktaši.

 Očekuje se da će radovi na izgradnji ambulante biti završeni do aprila 2017. godine.