latinica  ћирилица
30/09/2016 |  16:09 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Prnjavor: Otvoren novoizgrađeni objekat "Elektrodistribucije" (VIDEO)

U Prnjavoru je otvoren novoizgrađeni objekat "Elektrodistribucije" koji posluje u okviru preduzeća "Elektrokrajina" iz Banjaluke.
Prnjavor: Otvoren novoizgrađeni objekat "Elektrodistribucije" - Foto: RTRS
Prnjavor: Otvoren novoizgrađeni objekat "Elektrodistribucije"Foto: RTRS

Prva faza realizovane investicije vrijedna je oko 760.000 maraka, dok se predviđa da će ukupna investicija, koja podrazumijeva potpuno opremanje, spoljašnje uređenje i adaptaciju postojećeg objekta na istoj lokaciji, iznositi 1,3 miliona maraka.

Dotrajali postojeći objekat, neuslovan za rad i adekvatan prijem kupaca, glavni je razlog gradnje novog poslovnog objekta Elektrodistibucije u Prnjavoru. Time će biti objedinjene sve organizacione jedinice Elektrodistribucije na jednom mjestu.

- Ovo je jedan vid brige o standardu naših radnika u smislu, radnog prostora da mogu da rade u uslovnim prostorijama, rekla je Seka Kuzmanović, direktorica “Elektrokrajine“.

Novi objekat na tri etaže i više od 660 kvadratnih metara predviđa i uslužni centar za potrebe skoro 18.000 kupaca električne energije sa područja Prnjavora.

- U tom sistemu, odnosno zavisnom preduzeću Elektrokrajine, postoji menadžment koji dobro radi, koji ima viziju i taj menadžment ispunjava svoje uslove uz podršku institucija Srpske, prije svega Vlade, naglasio je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Preduzeće “Elektrokrajina“ u dosadašnjem dijelu godine realizovalo je oko 70 odsto planiranih investicija u distributivnu mrežu.

Smatraju da će do kraja godine plan biti izvršen u potpunosti.