latinica  ћирилица
05/10/2016 |  16:12 ⇒ 22:20 | Autor: RTRS

Luka Brčko očekuje kredit za proširenje kapaciteta

Luka Brčko uskoro bi trebalo da dobije sredstva iz ruskog kredita za proširenje i modernizaciju kapaciteta, izjavio je danas direktor ovog javnog preduzeća Pero Gudeljević.
Luka Brčko (foto:lukabrcko.ba) -
Luka Brčko (foto:lukabrcko.ba)

"Riječ je o kreditu koji će tražiti BiH, a dio koji bude koristila Luka Brčko vraćaće distrikt Brčko kao klijent, sa kamatama", rekao je Gudeljević novinarima.

On je dodao da je predstojećim procesom revitalizacije Luke Brčko predviđena realizacija više projekata, među kojima su izgradnja asfaltnog puta od brčanske žaljezničke stanice do lučkih objekata na obali Save i izmještanje industrijskog kolosijeka iz centra grada.

Komentarišući to što je Savjet ministara BiH juče prihvatio inicijativu Ministarstva finansija i trezora BiH za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj vrijednog 10 miliona evra za sanaciju Luke Brčko, Gudeljević je rekao da je, za sada, riječ samo o inicijativi, a da predstoji razmatranje nacrta ugovora i njegovo potpisivanje.

"Evropska banka za obnovu i razvoj očekuje da ugovor bude potpisan do kraja godine. Tek tada će biti poznate sve pojedinosti u vezi sa dobijanjem kredita", napomenuo je Gudeljević.

Izvor: SRNA