latinica  ћирилица
21/10/2016 |  08:16 | Autor: RTRS

Četiri nelegalna slučaja igara na sreću na području Bijeljine

U akciji inspektora Republičke uprave za igre na sreću na području Bijeljine otkrivena su četiri slučaja nelegalnog priređivanja igara na sreću putem automata, elektronskih i kladioničkih igara.
Sportske kladionice - Foto: RTRS
Sportske kladioniceFoto: RTRS

U sva četiri slučaja privremeno su oduzeti predmeti koji su služili za izvršenje prekršaja do okončanja prekršajnog postupka, a protiv odgovornih lica koja su priredila igre na sreću suprotno odredbama Zakona biće preduzete mjere predviđene Zakonom o igrama na sreću, saopšteno je iz Republičke uprave.

Ilegalno priređivanje elektronskih igara na sreću inspektori su otkrili u ugostiteljskom objektu "Poezija" u mjestu Vršani, a u ugostiteljskom objektu "Grand plus" u mjestu Obarska ilegalno priređivanje kladioničkih igara na sreću.

U ugostiteljskom objektu "Trnjaci" u mjestu Trnjaci inspektori su otkrili ilegalno priređivanje elektronskih igara na sreću i igara na sreću putem sedam automata za igre na sreću u vlasništvu priređivača "SLOT G".

U kafe-baru "Moskva" u Ulici knez Ivo od Semberije otkriveno je ilegalno priređivanje igara na sreću putem terminala za kladioničke i elektronske igre na sreću, u vlasništvu "Dragičević kompani".

Iz Republičke uprava za igre na sreću ističu da će, imajući u vidu društvenu opasnost koju predstavlja nelegalno priređivanje igara na sreću, i u narednom periodu usmjeriti maksimum svojih kapaciteta na otkrivanje i sankcionisanje nelegalnog priređivanja igara na sreću, kao i drugih prekršaja iz ove oblasti.

Izvor: SRNA