latinica  ћирилица
21/10/2016 |  08:37 ⇒ 08:47 | Autor: RTRS

Od 1. novembra počinje naplata parkinga u Brčkom

U Brčkom od 1. novembra počinje naplata parkinga u tri gradske zone, potvrdio je direktor Јavnog preduzeća "Putevi" Brčko, Miroslav Miškić.
Brčko - parking - Foto: RTRS
Brčko - parkingFoto: RTRS

On je precizirao da će se u početku naplata vršiti na oko 850 mjesta za parkiranje, od ukupno 1.800 mjesta kojima preduzeće "Putevi" raspolaže.

Prema njegovim riječima, naplata će se vršiti na parking mjestima sa obje strane Bulevara, na Trgu pravde, iza hotela "Јelena" i uz glavnu saobraćajnicu u Kolobari.

- U ovoj fazi naplate parkiranja biće oslobođeni stanari ispred zgrada u svim dijelovima grada, a parkiranje vozila nećemo naplaćivati ni na lokacijama Novo Brčko i Srpska varoš - naveo je Miškić.

On je podsjetio da je ranije angažovano 15 ljudi koji će raditi na ovim poslovima, te napomenuo da će njihova obuka početi naredne sedmice.

- Putem tri mobilna operatera biće omogućena kupovina karata. Za tri zone – tri broja. Brojevi će od petka biti pušteni u probnu fazu - rekao je Miškić.

- Od 1. novembra koristićemo usvojeni cjenovnik. U njemu nije predviđena naplata parkinga stanarima ispred njihovih zgrada. U prvoj zoni cijena karte za sat parkiranja je jedna KM, a dnevna karta košta četiri KM. U drugoj zoni jedan čas korišćenja parking prostora plaća se 0,60 KM, a za kupovinu dnevne karte potrebne su 2,5 KM - rekao je Miškić.

Parkiranje će se naplaćivati svakog radnog dana od 7 sati do 21 čas, subotom od 7 sati do 14 časova, dok nedjeljom i praznicima neće biti naplate.

S obzirom na to da je u gradu samo 25 parking mjesta obilježeno za invalide, a da je broj lica sa invaliditetom koja upravljaju vozilima znatno veći, ovoj kategoriji stanovništva upućen je poziv da se jave u prostorije ЈP "Putevi" kako bi se registrovali i ostvarili olakšice pri parkiranju automobila.

Izvor: SRNA