latinica  ћирилица
21/10/2016 |  11:32 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

CЈB Bijeljina: Broj krivičnih djela smanjen za 10 odsto

Broj krivičnih djela na području koje operativno pokriva Centar javne bezjednosti Bijeljina manji je za 10 odsto u periodu januar-septembar ove godine u odnosu na isti period lani, rekao je danas načelnik CЈB Žarko Ćosić.
CЈB Bijeljina - Foto: RTRS
CЈB BijeljinaFoto: RTRS

Ćosić je ocijenio da su pripadnici CЈB u ovom periodu uspješno odgovorili na sve bezbjednosne izazove.

Na konferenciji za novinare Ćosić je sa saradnicima iznio rezultate rada CЈB Bijeljina za period od početka godine do kraja septembra u kojem je na ovom području počinjeno 1.179 krivičnih djela.

Nadležnim tužilaštvima podneseni su izvještaji protiv 974 lica, od kojih je 249 povratnika u vršenju krivičnih djela i 62 maloljetnika, dok je koeficijent rasvijetljenosti djela 74 odsto.

Ćosić je rekao da je nakon formiranja CЈB Zvornik u Bijeljini napravljena nova teritorijalna organizacija u kojoj je područje grada podijeljeno na dvije policijske stanice, uz policijske stanice u Јanji, Ugljeviku i Loparama, a CЈB Bijeljina u svom sastavu ima i Stanicu za bezbjednost saobraćaja i Јedinicu za podršku.

On je najavio da će uslijediti i nove teritorijalne promjene u kojima će sadašnje CЈB zamijeniti policijske uprave, kao u zemljama okruženja, što će dodatno omogućiti brži i kvalitetniji rad policije.

Izvor: SRNA