latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:10 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

U subotu oblačno sa kišom (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno sa kišom u većini krajeva, a tokom popodneva uslijediće smanjenje oblačnosti u južnim, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima.

U Republici Srpskoj jutro će biti pretežno oblačno, mjestimično tmurno i maglovito sa kišom u većini krajeva, a na jugu se očekuju i lokalni pljuskovi.

Tokom prijepodneva kiša će slabiti i postepeno prestajati, najprije, na zapadu, a popodne i do večeri i u ostalim krajevima, uz djelimično smanjenje oblačnosti, pa će biti i sunčanih intervala, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Јutarnja temperatura biće od šest do 11, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 10 do 16, te na jugu od 16 do 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha danas u 14.00 časova: Bjelašnica pet, Banjaluka, Bihać i Krypa na Uni osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Drvar devet, Prijedor, Srbac, Ribnik, Gradačac, Јajce, Čemerno i Sanski Most 10, Bijeljina, Doboj, Han Pijesak i Šipovo 11, Gacko i Tuzla 12, Zvornik, Kalinovik, Sokolac, Goražde i Ivan-sedlo 13 stepeni Celzijusovih.

U Nevesinju, Srebrenici, Rudom, Višegradu, Bileći, Bugojnu i Livnu izmjereno je 15 stepeni, u Trebinju, Sarajevu i Zenici 17, Foči 18, Mostaru 19, u Neumu 20, dok je u Stocu izmjeren 21 stepen Celzijusov.

Izvor: SRNA