latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:33 | Autor: RTRS

Podrška Bundestaga evropskom putu BiH

Ambasador BiH u Njemačkoj Željko Јanjetović održao je danas sastanak u njemačkom Bundestagu sa članovima Parlamentarne grupe za BiH koji su izrazili opredijeljenost za dalju podršku na evropskom putu BiH u provođenju Reformske agende, te ekonomskih i socijalnih reformi.
Bundestag - Foto: AP
BundestagFoto: AP

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH se navodi da su sastanku sa Јanjetovićem prisustvovali predsjedavajuća Parlamentrane grupe za BiH Mariluize Bek, član Bundestaga Mihael Brand, potpredsjednik grupe Gerold Reihenbah i sekretar Parlamentarne grupe Bundestaga za BiH Kordula Klinger.

Današnji je bio četvrti po redu sastanak u posljednjih godinu dana Јanjetovića sa njemačkim parlamentarcima u okviru nastavka međusobne saradnje, razmjene mišljenja i davanja podrške BiH u njemačkom parlamentu na njenom putu ka EU.

Članovi Parlamentarne grupe Bundestaga za BiH će od 24. do 27. oktobra boraviti u BiH u okviru službene posjete, gdje će imati niz sastanaka u institucijama BiH.

Јanjetović je govorio o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH.

Parlamentarce je posebno interesovala situacija u BiH nakon lokalnih izbora, te u kojoj mjeri BiH izvršava obaveze u okviru evropskih integracija.

Izvor: Srna