latinica  ћирилица
21/10/2016 |  16:12 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Kolektivni ugovor za zaposlene u administraciji grada Prijedora (VIDEO)

Predstavnici Sindikalne organizacije gradske uprave i gradonačelnik Marko Pavić potpisali su Kolektivni ugovor za zaposlene u administraciji grada Prijedora. Kolektivnim ugovorom zadovoljne su obje strane, jer su poboljšana prava radnika.
Prijedor - kolektivni ugovor - Foto: RTRS
Prijedor - kolektivni ugovorFoto: RTRS

Predsjednik Sindikalne organizacije gradske uprave Prijedor, Draško Kalinić, izjavio je da je novi Kolektivni ugovor, za razliku od onog iz 2008. godine, značajno bolji. Ima za cilj poboljšanje prava radnika ove institucije, ali i očuvanje dobrog dosadašnjeg odnosa sa poslodavcem.

- Imamo sredstva od 100 hiljada maraka koje koristimo za poboljšanje uslova za stanovanje radnika, to cirkuliše već treći konkurs. Gradonačelnik ima razumijevanja za liječenje radnika, za odlaske na radničko-sportske igre gdje bilježimo dobre rezultate, kaže Draško Kalinić, predsjednik Sindikalne organizacije gradske uprave Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je gradska uprava uvijek izlazila u susret zahtjevima radnika, što su oni opravdali svojim odnosnom prema poslu. Novi Kolektivni ugovor radnicima će u nekim segmentima obezbijediti veća prava nego njihov granski ugovor, istakao je Pavić, i dodao da neće biti promjena plata radnika gradske administracije.

- Lični dohotci i druga davanja u opštini odnosno gradu Prijedoru nisu prevelika, ne odudaraju od prosjeka privrede našeg grada i zato sam ja protiv smanjivanja bilo kakvih ličnih dohodaka ili drugih primanja, dodao je Pavić.

Grad Prijedor jedna je od prvih lokalnih zajednica u Srpskoj koje su potpisale nove kolektivne ugovore sa svojim sindikalnim organizacijama.