latinica  ћирилица
21/10/2016 |  16:23 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

MUP ZDK: Јoš ne možemo potvrditi da je riječ o pokušaju otmice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopštilo je povodom pokušaja otmice djevojčica u naselju Tetovo u Zenici da još ne mogu potvrditi da je riječ o pokušaju otmice.
Zenica- djevojčica prijavila pokušaj otmice (Foto: Elmedin Mehić) - Foto: klix.ba
Zenica- djevojčica prijavila pokušaj otmice (Foto: Elmedin Mehić)Foto: klix.ba

"Nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dvije djevojčice od strane dvije osobe koje su bile u vozilu, u naselju Tetovo, u Zenici, odmah su angažovane policijske patrole i timovi Uprave policije MUP ZDK da bi blokirali navedeno područje i saobraćajnice i izvršili druge mjere i radnji iz svoje nadležnosti. Obavljen je i razgovor aa djevojčicom koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je, kako navodi, uspjela pobjeći", navode iz MUP-a.

Iz uprave Osnovne škole "Hasan Kikić" je potvrđeno da nema prijava o nestanku nijednog djeteta te da su izostanci pojedinih učenika opravdani od strane roditelja.

"Јoš ne možemo potvrditi tačnost navedene prijave, niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj. Preduzimajući aktivnosti na dokumentiranju ovoga slučaja službenici kriminalističke policije su postupali u skladu s nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK", dodaju iz MUP.

Nakon razgovora s djevojčicom, nastavljaju se aktivnosti na prikupljanju saznanja da bi se provjerile tačnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem.

Izvor: Kliks