latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:16 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" okupila skupštinsku većinu (VIDEO)

Stranke Koalicije „Bijeljina pobjeđuje“ potpisale su danas sporazum o formiranju skupštinske većine i usaglašenom političkom djelovanju.
Stranke Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" - Foto: SRNA
Stranke Koalicije "Bijeljina pobjeđuje"Foto: SRNA

Sporazum je potpisalo 16 odbornika koji su osvojili mandate na lokalnim izborima, te predsjednici gradskih odbora stranaka unutar koalicije. Prvi zadatak ove skupštinske većine biće opoziv gradonačelnika Miće Mićića. 

 Sporazum o formiranju nove skupštinske većine potpisalo je 6 odbornika iz SNSD-a, po tri iz DNS-a, SP i Pokreta Uspješna Srpska i jedan iz SRS „Srpska u sigurne ruke". Nova skupštinska većina nastaviće aktivnosti započete 11. maja.

- Ovdje postoji jedan stepen razumijevanja međusobnog oko preraspodjele pozicija, sledeće što ćemo da uradimo jeste da u nekom narednom periodu dogovarmo oko konkretnih rješenja, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik GO SNSD Bijeljina.

Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" podnijela je CIK BiH zahtjev za ponovno brojanje glasova na 35 biračkih mjesta i inicijativu za ponavljanje izbora na tim mjestima.

-Svima je jasno da su ovi izbori za gradonačelnika pokradeni, s druge strane i mi ćemo u narednom periodu to dokazivati, ova skupštinska većina je sigurno i i kad bi bilo problema sa CIK-om i sudom, ukoliko se odluči drugačije, ova skupštinska većina će ići u opoziv trenutnog gradonačelnika, istakao je Zlatko Maksimović, kandidat za gradonačelnika Koalicije "Bijeljina pobjeđuje-dr Zlatko Maksimović".

Bijeljina mora postati mjesto boljeg življenja, poručuju iz Koalicije Bijeljina pobjeđuje i vjeruju da će im se uskoro pridružiti i odbornici iz drugih poltičkih partija.