latinica  ћирилица
22/10/2016 |  16:46 | Autor: RTRS

"Veterani": Naći rješenje za nezaposlene demobilisane borce

Udruženje "Veterani Republike Srpske" traži da predsjednici Republike Srpske i Vlade, te ministar rada i boračko–invalidske zaštite, počnu dijalog sa ovim udruženjem o ustavnom određenju posebne zaštite boraca otadžbinsko-odbrambenog rata i članova njihovih porodica, kao i modaliteta pomoći nezaposlenim demobilisanim borcima.
Duško Vukotić - Foto: SRNA
Duško VukotićFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja "Veterani" Duško Vukotić rekao je da su na današnjoj sjednici Upravnog odbora ovog udruženja održanoj u Brodu razrađivani modaliteti i prijedlozi kako bi predstavnici "Veterana" branili svoje argumente navedene u pismima koja su dostavljena na adresu ovih institucija.

On je najavio da u vezi sa ovim zahtjevom očekuje podršku svih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i bez njih će, kako navodi, svoje argumente braniti uz konsultacije sa pravnim stručnjacima.

Vukotić očekuje da se otvori dijalog i o tome kako riješiti problem nezaposlenih ratnih veterana, odnosno demobilisanih boraca, od kojih je većina prestara da bude konkurentna na tržištu rada, a premlada za penziju, jer godišnji dodatak ne može riješiti njihove osnovne egzistencijalne probleme.

On kaže da je svjestan i da uvažava kompletnu socio-ekonomsku situaciju svih kategorija, ali isto tako smatra da Republika mora i može da nađe rješenja za ratne veterane i demobilisane borce bez ikakvih primanja.

Izvor: SRNA