latinica  ћирилица
24/10/2016 |  11:02 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Trebinje: Pomen Dušku Pujiću, borcu VRS (VIDEO)

U trebinjskom prigradskom naselju Pridvorci služen je pomen Dušku Pujiću, borcu Vojske Republike Srpske, koji je poginuo 1992. godine.
Trebinje - pomen - Foto: RTRS
Trebinje - pomenFoto: RTRS

Pomenu su prisustvovali članovi porodice, saborci, predstavnici Biračke organizacije i gradske administracije. 

Duško Pujić stradao je na današnji dan, od granate agresorskih jedinica vojske Hrvatske, braneći srpsku teritoriju, duboko u dubini teritorije tadašnje opštine Trebinje.

Cilj im je bio, pričaju saborci, da stvore široki front iza Dubrovnika. Duškova hrabrost, rodoljublje i odvažnost, bili su za primjer saborcima.



Gradska boračka organizacija, u znak sjećanja na poginule saborce u otadžbinskom ratu, na teritoriji grada podigla je, uz pomoć saboraca i preduzeća, dvadeset jedno spomen-obilježje. Plan nije zaokružen.

- Svake godine obilježavamo, ne smijemo zaboraviti naše borce koji su dali najvrednije što su mogli dati, svoje živote u temelje Republike Srpske, kaže Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje.

Pomenu u Pridvorcima, osim članova porodice Duška Pujića, prisustvovali su saborci, predstavnici Grada Trebinja i mještani Pridvoraca.