latinica  ћирилица
24/10/2016 |  11:48 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Elektrokrajina: Apel potrošačima da potpišu ugovore (VIDEO)

Krajem prošle godine u banjalučkoj „Elektrokrajini“ istekao je rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom, ali odziv kupaca nije zadovoljavajući.
Elektrokrajina Banja Luka - Foto: RTRS
Elektrokrajina Banja LukaFoto: RTRS

Zbog toga je ovo preduzeće počelo da poziva potrošače da potpišu ugovore jer je to, kako se ističe, zakonska obaveza. Odziv potrošača u Prijedoru, sa 50, povećan je na 74 odsto, a oni koji do sada nisu potpisali ugovor, kako najavljuju iz "Elektrokrajine" biće isključeni s mreže. 

Krajnji rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom istekao je 31. decemba prošle godine. Većina potrošača je potpisala ugovor.

Iako je krajnji rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom prolongiran više puta, u banjalučkoj „Elektrokrajini“ nisu bili zadovoljni odzivom kupaca. Počeli su uručivati direktna obavještenja kupacima o obavezi potpisivanja ugovora u roku od osam dana od uručenja obavještenja. U protivnom, biće isključeni s mreže.

- Ovom prilikom izažavamo zadovoljstvo što se većina kupaca u naznačenom periodu od osam dana odazvalo pozivu i ispunilo svoju zakonsku obavezu čime je broj potpisanih ugovora na području prijedora povećan na 74 odsto, ističe Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine" Banjaluka.

Potrošači koji još nisu potpisali ugovor, većinom žive u inostranstvu ili imaju neriješene imovinsko-pravne odnose.

Klincov je naglasio da i za ta lica postoji obaveza potpisivanja ugovora, a za one kupce koji neosnovano odbijaju potpisati ugovor dat je nalog za isključenje objekta sa mreže.

Zbog odbijanja potpisivanja ugovora o snabdijevanju strujom u Prijedoru je do sada desetak potrošača iskuljučeno s mreže.