latinica  ћирилица
25/10/2016 |  16:06 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Pronađena djeca nestala u Petrovu

Dvanaestogodišnjaci Stefan Rajčić i Milica Milojević, čiji je nestanak prijavljen jutros, pronađeni su živi i zdravi oko 15.30 časova u šumi, u zaseoku Brđani.
Milica Milivojević i Stefan Rajčić - Foto: RTRS
Milica Milivojević i Stefan RajčićFoto: RTRS

U potragu su bili uključeni pripadnici Policijske stanice Petrovo, Јedinice za podršku sa psom tragačem, Civilna zaštita, mještani i Dobrovoljna vatrogasna jedinica Petrovo. 

Miličina majka Snježana i Stefanov otac Goran doživjeli su, kažu, najteži dan u životu.

- Nikad u životu nisam ovo doživjela. Hvala policiji i inspektorima što su ih našli, što su živi i zdravi - kaže Snježana.

Stefanovom ocu Goranu i dalje nije jasno zašto je dječak otišao od kuće.

- Nije mi nikako jasno zašto je otišao, dosad to nije radio nikada. Ode, dođe do 9 sati, ali juče kada je otišao nije ga bilo do večeras - kaže Goran.

Djeca, koja svojom odlukom da nakratko napuste roditeljsku kuću, nisu svjesna brige koju su nanijela roditeljima, ali i drugim stanovnicima opštine Petrovo.

- Imao sam želju da probam kako je i otišao sam - kaže Stefan. Milica dodaje da je htjela da "vidi kakav je život u šumi".

Tokom potrage, policija je bila blokirala sve putne pravce za koje se pretpostavljalo da bi se djeca njima mogla kretati. Nakon što su pronađena, djeca su prevezena u policijsku stanicu u Petrovu, gdje su saslušana u prisustvu roditelja i socijalnog radnika. 

Otac Stefana Rajčića prijavio je jutros da se dijete udaljilo od kuće juče poslijepodne, a kasnije je utvrđeno da se udaljila i djevojčica Milica Milojević.