latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:00 ⇒ 22:09 | Autor: RTRS

Kostajnica - počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

U Domu zdravlja Kostajnica sutra počinje besplatna vakcinacija protiv sezonskog gripa, a vakcine za posebno osjetljive kategorije stanovništva i ove godine obezbijedili su Fond zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Vakcinacija - Foto: RTRS
VakcinacijaFoto: RTRS


Glavna sestra u ovoj zdravstvenoj ustanovi Јasna Borojević rekla je danas  da je nabavljeno dovoljno besplatnih vakcina protiv sezonskog gripa za određene kategorije pacijenata.

"Pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od dijabetesa - korisnici insulina, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama, djeca rođena od reumatske groznice sa promjenama na srcu, djeca oboljela od cistične fibroze pluća", izjavila je Borojevićeva.

Prema njenim riječima, pravo na besplatnu vakcinu imaju i oboljeli od mišićne distrofije i multiple skleroze, te oboljeli od malignih bolesti koji su završili sa prijemom hemoterapije i trenutno nemaju kliničkih znakova bolesti.

Građani koji žele da se preventivnim vakcinisanjem zaštite od virusa gripa mogu u apotekama kupiti i komercijalne vakcine po cijeni od 21 KM i vakcinisati se u Domu zdravlja.

Izvor: Srna